sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Yyy - kaa - kooo - tylsä paheneee

Keittiöstä kantautuu rytmikäs uikutus yyyy - kaaaa - koooo - tylsä paheneee. Siis hieman hirttää hillitön hitsaus. Olimme aamusella monen monituista tuntia ihanassa syysauringon hellimässä Fiskarsissa ja nyt olemme siivonneet huushollia sellaiseen kuntoon, että edes joku niistä hukassa olevista tavaroista löytyisi.

Eteiseen saatiin aamusella laitettua naulakko paikoilleen ja osa pitkin pöytiä lojuneista tavaroista päätyi oitis hattuhyllylle.

Fiskarsin reissulla mukaamme tarttui kakkoskastelukannu. Yksinkertaisuudessaan ja konstailemattomuudessaan tuo Eero Aarnion Evergreen oli aivan vastustamaton.

Ennen lähtöä päätettiin keittää sentään spagetit ja lämmittää lihapullat. Mutta vaikeudet olivat ylitsepääsemättömät. Enhän ollut lainkaan muistanut, että kolmisen kuukautta sitten tilaamani ja perjantaina asennettu hella olikin induktioliesi. Ihmettelin tyystiin jo hermona mikseivät levyt kuumene, kunnes vihdoin tajusin, etteivät levyt reagoi kattiloihimme. UGH. Lopulta kaapin syvyyksistä löytyi yksi kattila, joihin hellanringit reagoivat ja saimme edes spagut lämmitettyä. Ja Fiskarsin matka tulikin suorastaan enemmän kuin tarpeeseen. Lähdimme nimittäin kattilanmetsästykseen.

Keittiön tasot notkuvat jo joskin moista tykötarvetta, purkkia ja purnukkaa. Inhoan Mariskooleja, joten päädyin laittamaan moisen kodinonnen alustassiksi. Santamarian uudet maustepurnukat ovat yltiöhurmaavia.

Vanhoja pulloja on ihan riesaksi asti. Sen lisäksi, että niitä on eteisen hattuhyllyt pullollaan niin niitä on keittiössäkin kymmenittäin.

Ja tällaiset kattilat löysimme. Oikeastaan olisin halunnut Björn Dahlströmin 1998 suunnittelemat tools kattilat, mutta niiden hinta on niiiiin suolainen, että päädyin Claesson Koivisto Runen Neo kattiloihin. Aika vakuuttavan näköisiä nämäkin ovat. Ja siinä missä Neo kattilat maksoivat 2,4l -79€ ja 4,3l - 89€ niin toolsit olisivat olleet 2,0l - 172€ ja 4,0l - 248€

Sen lisäksi pulloja on vielä hirmuisesti saarekkeellakin. Oih ja silti rakastan näitä viheliäisiä poteleita vaikkei ole aavistustakaan mihin ne laittaisin.

Ylätalolla oli kaunista tänään kun aurinko kuultasi pitsiverhot.

Tältä ylätalon yläkerta näyttää. Keittiön kaapistot ovat vanhat, mutta hyväkuntoiset samoin seinien pinkopahvit ovat suorat ja ryhdikkäät. Ainoastaan lattioilta tarvitsisi repiä matot pois ja maalata alta paljastuva lankkulattia.

5 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Aah! Ihana eteinen. Se on kuin sisustuskirjasta. Miekään en hirveästi tykkää Mariskooleista. Punaisen hyväksyn jouluna ja kirkaskin on ollut käytössä, kunnes rikoin sen vahingossa.
Pullosi ovat ihania myös ja varmasti löytävät paikkansa.

Ostoslistallani on tuo kastelukannu myös. Vitsi kun ois rahoja ostella kaikki nettikauppaihanuudet.

Meillä on justiin vanha chippendale-sohvaryhmä enstisöijällä ja siihen hupenee pitkä penni. Kaksi pöytää (pyöreä ja neliskantti) on jo valmiita samoin yksi nojatuoli. Tylsä ja kulunut beige vaihtuu hehkuvan turkoosiin plyyshiin. Nam! Odotan oikein sitä sohvaa, se on varmasti herkkujen herkku. En hirveästi perusta niistä koripunosjutuista käsinojissa, mutta onhan viimisen päälle entisöity vanha kalusto aina salista paikkansa ansainnut. Siitä salista, jossa ne kukkakuppikahvit juodaan. Taidat keretä ensin. Meillä kun ei ole remppamiehestä tietoakaan. Sanoi ehtivansä kevättalvella.

arleena kirjoitti...

Voi mikä ihana eteinen. Ja pullokokoelma. Ja keittiö on hohtavan kaunis.
Samma här meilläkin induktioliesi tiesi kattilaostoksia, mittanauha mukaan ja oikeankokoiset kattilat ja kasarit.
Hienot kattilatsinulla. Meillä on sitä tavallista Hackmania ja loput Ikean designia. No hyvin ovat keittäneet ja kattilakaappiin mahtuvat.

//Terhi kirjoitti...

Tosi iso eteinen ja valoisa. Ja keittiö huokuu puhdasta uutuuttaan, siittä tulee vielä hieno. Oma hellani oli onneksi "tavallinen" joten kattilaostoksilta vältyttiin tässä kohtaa. Mutta ne kannet.. Mihin ne kaikki oikein laittaisi. Mietin jos ostaisi jostain silikonikansia pari ja heittäisi lopuilla vesilintua...

Tuo pikkutuvan keittiö on ihana. Nuo kaapit ja vetimet ovat tosi söötit.

Tosi hyvä idea mariskoolin käyttöön. En myöskään niin perusta noista kipoista.

pioni kirjoitti...

Aivan ihana teidän eteisen uusi naulakko.

Junika kirjoitti...

*mykistyneenä kaikesta ihanuudesta*