sunnuntai 24. elokuuta 2008

Sielutieteitä ja alistamista

Tänään olemme tehneet taas roppakaupalla löytöjä. Tai oikeastaan löysimme nämä jo jokunen kuukausi sitten, mutta hukkasimme ne samoin tein niin totaalisesti, että luulimme ikiajoiksi menettäneemme nämä. Kunnes tänä aamuna pahvilaatikko oli ilmestynyt vintille kuin tyhjästä. Hmm. perin salakähmäistä. Epäilen, että sielutieteillä ja vintillä viikaroivalla sielutieteiden kummituksella on osuutta asiaan.

Siis erinäinen läjä kirjoja ja vihkosia vuosilta 1908 - 1955

Soinisen kasvatusoppi on niin kiinnostava, että pitänee lueskella iltalukemisena. Olihan hän sentään henkeen ja vereen kansakouluihmisiä.

Ja tässä hitusen kasvatusopin saloja ja oikein alleviivattuna. Kansakoulussanne on ollut siis oikein kunnon meininki. Hitusen pelottaa tuo sielutieteiden kummitus, jos sen sydän sykkii näille opeille niin joudun pian itsekkin piinapenkkiin. Pitänee pysytellä siis oikealla ladulla vaikka mikä olisi.

Vintin tähänastisista aarteista ehkäpä hienoin on 2,5 metrinen vyöhykekartta vuodelta 1908.

Siinä on varsin kutkuttava kuvitus ja muutoinkin se vaan on niin kovin hieno

Pitänee joku ilta perehtyä tähänkin ihmeellisyyteen tarkemmin, jos vaikka vyöhykkeet palautuisivat mieleen vai pitävätköhän nämä enää edes paikkansa.

No flamingo lammikon rannalla on ainakin varsin komea

Sitten meillä on repaleinen alueen kartta. Veikkaisin tämän olleen jostain 40-50 luvulta. Kutkuttavaksi asian tekee se, että tästä voi opetella talojen nimet. Näin alkuperäismaalaisena kun tiedän, että maalla puhutaan paikan nimellä eikä suinkaan asukkien nimellä. Pääsemme siis sisäpiireihin.

Ja lisää löydöksiä. Täällä on pidetty mitä ilmeisemmin kerran jos toisenkin arpajaisia sun muita tapahtumia. Arpajaislippuja on nimittäin enemmän kuin laki sallii. Ja kansakoulun johtajattarella pitää olla tietysti kylän komein kaulin.

Myös nuottivihkoja ja ooppuksia on poikineen. Ei ihme, että naapurin mies tuli ehdottelemaan yhteislaulutilaisuutta. Silloin kyllä meinasi huumori loppua kesken ja hikikarpalot hirttää otsalautaan kun mies olikin täysin tosissaan ja kehuskeli polleana omia laulutaitojaan. Huh huh

Odotelemme juuri pönttöuuninlaittajaa katsomaan muureja sun muuta huomioitavaa ja hain puita vajasta, jotta huusholli pysyisi suloisen lämpimänä ja klapikasan uumenissa pilkoitti tälläinen vanhan kirstun kansi. Eli ei päivää ilman jotain löytöjä. Nyt kyllä on ruvennut olemaan semmoinen olo, että eletään niin muinaisuudessa että. Pitäisi saada ympärille vähän jotain revittelevää, muovia, terästä, lasia, uutta muotoilua ja sellaista 2000-lukulaisuutta.

3 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Voi mitä löytöjä!Minä tarvitsisin kohta työvuoroon lähtiessäni jonkun muinaisen kasvatusoppaan. Sen verran on nykyisyys sekä muinaisuus kateissa asiakaskunnaltani.

En ole siemeninä mitään erikoisia Echinaceoja oikein saanut. Ne linkitetyt oranssi ja razzmatazz on tilattu paeonexpertiltä tanskasta juurakkona.

Muinaisuus ja nykyisyys on kyllä oltava balanssissa. Minäkin himoitsen kaikkia ihanoita designjuttuja tavan takaa. Ja olen ollut siihen Chost tuoliini kovin tyytyväinen. Ne sopisivat myös teille. Kysyin aiemmin, että uuneillako vaan lämpenee talonne? Siinä onkin hommaa, jos niin on.

jori kirjoitti...

Joo - pelkillähän uuneilla talo lämpiää ja sen takia sitä yhtä pönttöuunia metsästetään oikein olan takaa.

Sanna Tallgren kirjoitti...

diipadaapa, täs se on:
http://www.questodesign.com/shop/index.php