sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Daa daa daa da da daa

Tänään imuri on surissut pitkin päivää, imenyt pölykoiruudet sänkyjen alta, käynyt taistoa ulkoeteisen hiakkaarmeijaa vastaan ja nuuhkuttanut sohvan syvyydet. Olemme tuulettaneet hyytävässä tuulessa sänkyvaatteet ja polttaneet pönttöuunien posket punaisiksi. Nyt sisällä tuoksuu suloisen puhtaalta ja keväiseltä. Kuusumun profeetta laulaa ... kaikki hyvin daa daa dsaa da da daa ja elämä hymyilee kuin eteisessä kukkivat amaryllikset.

Eilen oltiin pystyttämässä lavasteet Karjaalle ja nyt on ollut sitten aikaa puhallella saippuakuplia ja tarkastella maailmaa kuplan pinnan lävitse. Puutarhaan tekisi kovasti mieli, mutta meidät on saartanut jokin hyytävä viluilmasto - pahempaa suorastaan kuin talvella, joten ulos ei uskalla pistää nenäänsäkään.

Nuorimmainen on tehnyt pitkin päivää koekuvauksia, vedellyt maalarin teipillä seiniin kankaita ja pitänyt koiruutta mannekiininä. Hän on lavastanut ja etsinyt värejä. Oikeastaan saan olla alati ylpeä näistä kokeiluista ja tutkimusmatkoista. Kuinka aikuisetkin voisivat heittäytyä, etsiä, kokeilla ja tutkia. samalla hurahtaa ja nauttia elämän eriskummallisuudesta. Pitäisi uskaltaa leikkiä - alati leikkiä.

Siinä missä nuorimmaiseni kuvasi ja vanhimmaiseni soitti rumpuja ja vuoroon kitaraa niin hurahdin itsekin jälleen tarkastelemaan maailmaa linssien läpi.Ja löysin tälläisen kummallisen maatuskan samalla kun pohdin ikkunoiden pesua. Kaikessa skitsissään se näytti auringonvalossa varsin kiinnostavalta - mistäköhän moinen on meille rantautunut.

Ja siemenkätköksiä piti myllätä. Kylvökset ovat armotta myöhässä, mutta odotan ulkoilman hitusen lämpenevän ja teen kylvökset suorastaan ulos tänä keväänä. Olkoon sitten hitusen kaikki myöhässä, mutta suuressa salissa on esikasvatuksen kanssa ollut huomattavia vaikeuksia, vesivahingoista kuivumiseen, joten koetan ulkoilmaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi sitä suloista tyttöstäsi, joka löytää maailmasta kaikkea ihanaa. Superterveiset hänelle.

-pihku-

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ihana kuplakuva! Taitaa olla periytyvää tuo kauneuden etsiminen ja intoutumisalttius :)

Itsekin ajattelin kasvatella perennoita tänä vuonna vain ulkona. Hajuherneshow on menossa sisällä, muutama daalia ja asteri. Vappuna kylvän ulos harson alle miljoonat unikot, koska se onnistui nevosi mukaan niin hyvin viimevuonna. Ulkoesikasvatan myös jonkun verran suosikkejani kosmoskukkia.

Voi olla, että saan juoda ensi kesänä salissa kahvia kukkakupista... Jännää!

Syysleimu kirjoitti...

Kaunis blogi sinulla! Itse istutin juuri hajuherneitä, mutta kyse oli ihan eka kerrastani, joten en odota suuria. Olen hyvin kehno näissä puuhissa. Joko kastelen liikaa, tai sitten liian vähän. Pientä opettelua vaatii vielä. Ja toivoa parasta!:)

Saija / Puukivitarha kirjoitti...

Lisää kuplakuvia=)