sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Huomenta kevät

Meille on saapunut kuulakas kevätaurinko. Se kutittelee ikkunanpieliä, tanssii nurkissa roikkuvien hämähäkinseittien säkeillä ja valaisee pehmeydellään koko tienoon. Olimme aamulla ulkoiluttamassa Armasta ja samalla tutustustumassa jälleen tarkemmin kotikonnuihin. Koiruuden ulkoilutusreissun jäljiltä kameran linsit olivat huurussa ja eteinen verhoutui sumuhuntuun.

Osuuskaupasta löydetyt lyhtypidikkeet ovat saaneet seurakseen vanhat turkoosit puutarhalyhdyt. Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä pitäisi bongata näiden paikalle oikeat tallilyhdyt. Mutta näidenkin lyhtyjen valonkajo iltahämärissä on melkolailla suloinen.


Samalla kun kevätaurinko raottelee säteitään meille on tullut myös talvi. Maa ja puut ovat kuurassa ja nenänpäätä kipristää viiden asteen pakkanen. Puutarhakipinä piilee jo jossakin tuolla ja siementilauksia hmmm. mielessä

Aamulenkillä kipusimme läheiselle kalliolle tarkastelemaan uinuvaa kylää. Tuota kylätiepahaista pitkin on aikojen saatossa kulkenut jopa ruotsin kuningas kärryillään.

Naapurin pihassa oli vanha aikansa elänyt pyörä ja lyhty. Romuromantiikkaa parhaimmillaan. Taitaa olla joltakin tontulta jäänyt kun on tullut vipinää kinttuihin.

Tänään vietetään viidettä lökölökö päivää, lähdetään ajelulle ja käydään Lohjalla.

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Huomenta.
Täällä sää samanlainen ihanan kirpeä. Aamulla hätkähdin kun auringonsäteet virtasivat suoraan vuoteeseen.
Näyttää tulevan ihana päivä.

pioni kirjoitti...

Puutarhakipinä on jo aikamoisen lähellä ellei jo iskenyt.Eilen hain puutarhakirjoja sohvannurkkaan ja aloin tehdä jo pieniä suunnitelmia...

Sanna Tallgren kirjoitti...

Minulla puutarha-ajatukset humahtelevät mietteissä ohitse eikä niistä vielä oikein saa kiinni. Siellä ne kuitenkin ovat. Aloitan varmasti taimikasvattamon siivoamisella odottaen niitä katalogeja. Eniten kuitenkin kiehtoo se kärhö/ruusupergolan teko, joka jäi viimesyksynä. Börje Frin kärhöt Helsingissä jäivät kummittelemaan pahasti mieleeni koko talven ylitse.

Meilläkin on viides lökölökö-päivä ja samanlainen kuurankimallussää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta näyttävät kuvasi kiprakasta pakkassäästä ja polkupyörävanhus nostattaa kevätmielen. Puutarhasuunnitelmat ja pyöräily ovat niitä kevään ihanuuksia. Sain jo vähän kipinää minäkin jo pelkästä jouluruususta ja sen tulevasta paikasta pikkupihassa. -piu-