torstai 4. joulukuuta 2008

Kummallisia otuksia ja ihmeellistä valaistumista


Viikot ovat jälleen vierähtäneet. Taustalla T. Toiviainen & Treble hoilottaa kepeän iloisesti Anna edes kerran kysyä... Osaatko vastata tahdotko vastata. Tunnelma on rullaava ja jalka vippaa musiikin rytmiin tuolin alla. T. Toiviainen kuuluu ehdottomiin kestosuosikeihini, etenkin kun joka päivä sataa harmaata sadetta, joet tulvivat yli äyräiden ja pissapojan säiliö on jatkuvasti tyhjillään, kun roiskuvaa rapaa pitää alvariinsa pyyhkiä. Olemme tehneet jälleen ihmeellisiä löytöjä. Salon taidelainaamossa on ehkäpä tämän planeetan mielenkiintoisin joulupuoti. Ommeltua grafiikkaa Piia Lehden salaisten kansioiden kätköistä. Tietysti joulunodottajaislahjukseksi ihan itselle.

Olin tilannut kesäkuussa hetken mielijohteesta Kartellin valaisimen ja päässyt jo autuaasti unohtamaan koko tilaukseni. Viimeviikolla kuitenkin saapui yllättäen sähköpostia ja valaisin oli saapunut. Läpinäkyvä muovi on ehkäpä kiehtovin materiaali, eteerisin ja aistikkain mitä tiedän. Ja mitkä varjot, mikä valon hohde.

Samaan sarjaan on kattovalaisinkin. Meillä on vihdoinkin valoisaa. Muut kyläläiset ovat vaipuneet johonkin ihmeelliseen joulunodottajaisuneen, kun jokaisen siis joka ikisen talon ikkunassa siis kaikissa ikkunoissa on kaksi kynttilää. Perin outoa. Emme sittenkään taida olla sisäpiirissä.

Joulupuodissa oli myös suloisia siemenpusseja, joita ei tietystikkään pystytty vastustamaan.

Ja mikä parasta niin kummitytölle joululahja. Ryytyneiden ritarikunnan puolesta myönnetty Ensimmäisen luokan kärsivällisyysmitalli hopeisin haivenin. Ja keskellä tietysti Neuvostoliittolaispinssi.

6 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Onpa ihana valo noissa Kartellin valaisimissa. Tuon läpinäkyvän voisin huolia itsellennikin.

Kirsi

arleena kirjoitti...

Kauanpa kesti tulla tilauksesi, olisit saanut samat ilman rahteja paaljon lähempää ja täältä Suomesta.

Ferrucio Laviani on mestari designeeraamaan hienoja valaisimia, jotka sopivat lähes jokaiseen kotiin.
Niin ylväitä ja hohtavia.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä, mitä, mitä. Mun tilauksessa lähti just nuo samat!Ne on ihanat ja ihkut. Wau! Piia Lehti on suosikkini myös.

Questodesignin hinta kuluineen kotiovelle on ollut halvempi kuin Suomesta ostetun designin.

arleena kirjoitti...

Ihan kommentoin vaan tähän valaisin- asiaan (kokemusta on). Takuut ovat aika hankalia hoitaa ulkolaisten nettikauppojen kautta. Sähkölaitteissa niitä saattaa tulla eteen.
Paljonko maksoi rahteineen Ge valaisin ja Bourgie.

jori kirjoitti...

Juuh - taisin postata hitusen epämääräisesti. Mutta ostin ne ihan Salon Artmaanista, en siis nettikaupasta. kattovalaisin taisi olla jotain 119€ ja Bourgie ehkä 180 - 200€. Mukana oli myös aarnion muovikoiruus, joten tuijotin vaan loppusummaa.

Marja kirjoitti...

Ihana toteutus noissa siemenpusseissa!