lauantai 24. toukokuuta 2008

Siivousta ja melkoista raivausta

Tutkimusmatka talon sydämeen jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Vaihtolava on saapunut pihamaalle ja talon entisen asukin tuhannet maalitörpöt ovat hautautuneet vaihtolavan uumeniin. Aarteita löytyy kaikkien rytölöitten keskeltä ja koko popula on vähintäänkin haltioissaan.

Irroitin talon verhot pesuun ja muutoinkin tekstiilejä on raivattu ilmeen paljastumiseksi.

Keittiö kuuluu ensimmäisten remontoitavien joukkoon ja lattia saa uuden puupinnan lähiviikkoina.

Lasten huoneiden lattiassa on luvassa suurempi urakka kuin ajateltiinkaan. Lattiat on aikoinaan tasoitettu luujauholla, mikä on erittäin myrkyllistä hiottuna. Ensiviikon projektina on siis selvittää se miten lattiat käsitellään.

Talon suurimmassa luokkahuoneessa on yhdeksän ikkunaa ja tästä on tulossa omien rojujemme välivarasto siksi aikaa kunnes muut tilat saadaan kuntoon.

Kamera on temppuillut ja ylivalotellut kuvia kerrassaan. Mutta kylältä piti hommata rappusille pelargonia ja muutama harjaneilikka. Mutta nyt kokka kohti puutarhatöitä.

1 kommentti:

Junika kirjoitti...

Voi miten mielenkiintoista! Unelmaa! Seikkailu kerrassaan...

On varmasti myös mielenkiintoista perehtyä kohteen remontoimiseen ja vanhojen juttujen aiheuttamiin kiermuroihin... Heti kiinostuin tuosta luujauho-asiastakin. Miten niin myrkyllistä ja miksi sellaista on aikanaan käytetty? Hmmm...

Tsemppiä projektiin!