torstai 4. kesäkuuta 2009

Lämmintä sadetta ja pienoista kuhinaa

Syreenien tuoksu huumaa ja miljoonat pienet timantit kimaltelevat sateen kastelemien kukkien terälehdillä. Ilma on hyytävän kylmä mutta sade sitävastoin on uskomattoman tervetullut.

Vanhuudesta puutuneet syreenit verhoavat talon itälaitaa ja muodostavat kujanteiden ylle violettina hohtavan katon. Syreenimajakin on muuten suunnitteilla.

Lapio on jäänyt työn touhun lomassa nojailemaan talon seinustalla olevaan kahviryhmään.

Ja sitten jälleen potagerin kimppuun. Keskusympyrän keskuskivetys on halkaisijaltaan reilu metrin ja ympyrän takana häämöttävä käytävä 5m. Käytävän kummallekin reunalle tulee kaksi kukka-aluetta siten, että varsinainen kävelykäytävä jää 1,4 m leveäksi.

Tämän aamuinen näkymä orastavasta potagerista.

Ja tässä pienoinen otos siitä miltä kukkapenkit tulevat näyttämään. Pohjakaavahan perustuu neliöihin ja ympyröihin sekä suorakaiteen muotoisiin istutusalueisiin koko keskiön laitamilla. Etualalla mansikkaa.

Salaatit ovat kohtapuoliin napostelukunnossa.

Sipulit rehevöivät
Ja herneenalutkin ovat melkoisesti varttuneet

Talonedustaa komistavat minipetuniat ja erinäiset heinät

Villiosasto puolestaan odottaa myrkytystä. Glubiinit ovat vallanneet lähes koko yläpihan. Kaikesta suloisuudesta huolimatta ne ovat ensimmäisenä hävityslistalla:

Tänään on jatkettu urakalla saunan kalusteiden kunnostusta ja keltaisessa pönttöuunissa on loimotellut hiljaksiin lämpöä hehkuva tuli.

7 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Eipä voi kuin ihailla mitä kaikkea toiset saa aikaan!
Potager näyttää jo nyt hienolta, voin vain kuvitella miten upea sitten kun kasvit jo vihertää ja kukat kukkii.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Voihan jestas, miten ihanaa! Kyllä työ ootte ollu reippaita. Odotan vain lisää postauksia, kunhan kaikki kasvaa. Sade on niin tervetullut. Olen ihan intona, kun vihdoin sataa kunnolla!!

arleena kirjoitti...

Hienoa työtä.

Tiina kirjoitti...

Olen myös miettinyt syreenimajaa. Se olisi jotenkin NIIIIN hieno :) Potager näyttää kerrassaan upealta.

Lumipyry kirjoitti...

Vau, en tiedä mitä muuta kommentoisin! (olen tehnyt mielestäni paljon kaikenlaista puutarhassa, mutta aika pieneltä piiperrykseltä tuntuu tuohon verrattuna) Potagerinne on nyt jo kaunis, hienoa seurata kehitystä näin blogin kautta!

Neiti Kesäheinä kirjoitti...

Hei sanoisitko vielä mistä sen "seuranta" jutun saapi, kun pääni jo unohti sen ja hukun tähän internetin ihmeelliseen maailmaa. Miksi kaikella pitää olla hienot englanninkieliset nimet? :D Ja muuten tajuttomat istutukset. En malta odottaa mitä kaunista sieltä putkahtaakaan.

Miia kirjoitti...

No johan on mahtavat puitteet kasvatella,ei voi kuin ihailla kuinka olet touhannut noin mahtavat alueet!