maanantai 29. kesäkuuta 2009

Renessanssin humussa

Täyteläiset uhkean vaaleanpunaiset maatiaispionit ovat aukeilleet. Kukkaset ovat suorastaan valtavan kokoisia ja nuokuttavat koko kukkavartta riipuksiin. Näitä pioneita olen ajatellun hitusen jopa jakaa kunhan sateet koittavat. Vaikka tosin pionit eivät niin suuresti taida jakamisesta perustaakkaan. Mutta minkäs teet kun ovat kasvaneet jättimäisiksi ja tystiin väärään paikkaan.

Muitakin pioneita tupsahtelee sieltä täältä. Viimevuotisessa muuttohässäkässä muistelen ottaneeni jotakin mukaan, mutta suoranaisesti ei sitten harmaintakaan aavistusta mitä yllätksiä on hernepensasaidanteen lomassa valeistutuksessa. Mikä onkaan oikeastaan sen parempaa kuin salaiset kukkaistutukset, jotka sitten joskus yllättävät.

Myös pihamaalla kasvava rento-oksainen kertaamaton pikkuruusu on vietellyt nupuillaan.

Kukat kukkivat vain yhden päivän ja sitten terälehdet leijailevat pikkutalviokasvuston lomaan.

Helteistä huolimatta sudit, vasarat, porakoneet ja sahat ovat laulaneet iloisesti aamusta iltaan. Vanhimmaiselle kannettiin puutarhapenkki puutarhaan varjon katveeseen sekä peitot ja tyynyt. Kuume riivaa jo kolmatta päivää ja ollaan sairaalan erityistarkkailussa myyräkuume-epäilyn vuoksi. Huomisaamu aloitetaan jo kolmatta kertaa verikokeilla, mutta kaikesta huolimatta sairastaminenkin on mukavampaa kun pääsee mukaan seuraamaan muiden puuhia. Leikkimökki on sisältään saanut kermankellertävän värin ja englantilainen maalaisromantiikankipinä on tarttunut nuorimmaiseen.

Ja täällä sitä porakoneen surinaa on kuulunut vaikka muille jakaa. Kanit ovat vihdoin päässeet lokoisampiin oltaviin ja huomenissa uusi asuntokin alkaa valmistua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pionit on mun lemppareita...pionipuistoretkemme on edelleenkin tekemättä ;)

wau, miten hieno kanihäkki teillä onkaan

-pihku-

pioni kirjoitti...

Sain viime kesänä sukulaistädiltä pionin jakotaimen ja nyt siinä on jo muutama kukkanuppu. Ei ne taida niin kovasti jakamisesta ja siirtämisestä suuttuakaan;)

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ikävää, kun sairastatte :( Hienosti kuitenkin projektit etenevät... Ihania pioneita. En tiedä suivaantuvatko nyt nin jakamisestakaan, jos vielä parempiin multiin muuttavat.
En ole ehtinyt blogistaniaan lain. Rakennan lammasaitaa, nuuhkin pioneita, ajan ruohoa, halailen lasta, keitän päiväkahveja kyläilijöille ja olen kaksi viikkoa antaumuksella lomalla :)