keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Suloista rikkaruohojen kitkentää ja synttäreiden valmistelua

Viikko on jälleen hurahtanut kuin siivillä. Potageria on kitketty, sadetta pidelty, kanihäkkiä väsätty ja synttäreitä valmisteltu. Nuorimmainen on juhannuksena putkahtanut ihmisten ilmoille ja näin juhannusalusviikko menee aina pikkupikku juhlahumussa. Tänävuonna tarjolla oli valkosuklaamuffinsseja erikoiskuorutteella.

Piparminttutankoja, pipaminttutikkareita, nakkicoctailtikkuja, kirsikoita, viinirypäleitä, piparminttutyynyjä ja ties sun mitä herkkuja piti olla hienohelmoille tarjoilla.

Ja kiinalaisia härpäkkeitä kruunaamaan juhlatunnelmaa.

Viimepäivinä on kyselty kovasti puutarhan alkuperäiskasvillisuudesta ja pihamaiden kitkennästä. Alkuperäisasukit eivät olleet niinkään puutarhanhoitoon perehtyneitä;) Pihamaahan kuului hernepensasaitaa, syreeniaitaa, pikkutalviomätästä, kolme akilleijaa, muutama tiikerililja sekä keltaista päivänliljaa, muutama vanha pioni sekä vuorenkilpeä ja villilubiineja. Muita puutarhakasveja ei ole löytynyt. Kaikki alkuperäiskasvit on säästetty. Myrkkyä on hankittuna 30l verran, mutta myrkkypurtelot ovat pysyneet visusti kiinni ja toistaiseksi kaikki on kitketty käsin niin potager kuin muukin puutarhaosio.

Tässä potager alkuviikosta kun keskusympyrä oli harattu ja vahvistettu hevosenkakalla, keskiakselin kukkapenkit perustettu ja sipulivaot kitketty.

Loppuviikon lapio sai lepäillä toisaalla syreenien katveessa.

Ja nyt puutavarakauppaan ja sitten juhannuspuuhiin.

4 kommenttia:

SariW kirjoitti...

Ei voi kuin ihailla aikaansaannostanne. Monikaan nykyihminen ei lähtisi moiseen kitkentäurakkaan. Sitä kun jatkuu koko kesän, keväästä syksyyn. Lopputulos tulee olemaan upea. Seuraan mielenkiinnolla kasvienne ja puutarhanne kehittymistä : )
Hyvää Juhannusta !

Heluna kirjoitti...

Samoinsanoin kuin edellinen kommentoija. Ja upeita kuvia!
Hyvää juhannusta!

pioni kirjoitti...

Hienoa ettette ole turvautunut myrkkyihin ollenkaan. Minäkin kitken ja kitken, mutta loppujenlopuksi otan kuitenkin roundupin kaveriksi jossain vaiheessa.
Mukavaa juhannusta!

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Nostan täällä olematonta myssyäni, että olette malttaneet pitää myrkkypurtilot kiinni. Hurjan hienoa jälkeä on siellä syntynyt!