sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Pala taivasta ja pala mittatiedettä

Mittatieteen harjoittaminen on jatkunut pala palalta. Keskiakselin istutusalueet on kivetty ja poikkiakseli haravoitu valmiiksi huomista varten. Nyt kaksitoista kukka-aluetta odottaa ottajaansa. Ruukuissa odottelee kymmenet ja taas kymmenet pikkiriikkiset krassinalut, salkoruusut, taivaansiniset ritarinkannukset ja hajuherneet.

Kylvöksiä olisi aika tavalla vielä laitettavana. Keskiakselista tulee hitusen Monetin krassipuutarhan oloinen, hehkuvaa oranssia ripaus taivaansineä ja laventelin violettia. Olo tuntuu vähintäänkin onnelliselta jälleen kun saa upottaa kädet pehmeään multaan ja puuhastella puutarhan perustusten kanssa.

Siinä missä kiviä rahdataan toisaalla paikoilleen niin myös täällä on kaivuutyöt täydessä tohinassa. Kiviaita on näet ajan saatossa painunut, sortunut ja suuret puut ovat karisuttaneet oksia, lehtiä ja ties sun mitä aidanteen reunoille. Kesän aikana on tarkoitus kaivaa reunustat siisteiksi ja paikata pahimmat painanteet. Tässä hyvän yön musiikkia ja nyt höyhensaarille rakentelemaan muita juttuja=)

4 kommenttia:

Neiti Kesäheinä kirjoitti...

Help! tarvitsisin vielä apua tuon analyticsin kanssa tiedätkö mikä on blogin sisältö osa? entä body koodi? pitäisi lisätä se "koodisegmentti" jonnekin sinne mutta minne, miksi ne ei voi tehrä ohjeita ihmisten kielellä? :)Osaatko yhtään auttaa?

Junika kirjoitti...

Onpahan ihana ja mielenkiintoinen projekti! Voi että, ihanaa kun jaat sen täällä meidän kanssamme. Minä puutarhuroin tänä kesänä blogienne välityksellä, oma piha on siellä kaukana jossain.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Siis ....olen sanaton. Ja se on todella harvinaista!! Tekis mieli ajaa sinne ja tarjota sulle kuohuviiniä kesäyössä! Mikä sankarillinen puutarhauroteko! Tuo on täydellistä, Monetkin taputtaisi käsiään. (No enhän mie sanaton ollutkaan:)

Tiina kirjoitti...

Kerta kaikkiaan kunnioitettavan näköinen tuo potagerisi!