torstai 11. syyskuuta 2008

Luostariruusuja ja sietämätöntä odotusta

Kanalan ovella roikkuu valkean luostariruusun etiketti. Ovi on raollaan ja kanalassa voi aistia jännittyneen odotuksen. Orrelle johtavat tikkaat on viimeistelty, pesien heinät pöyhitty, lattialle levitetty paksulti turvetta ja ruokakipot notkuvat pulleista jyväsistä. Nuorimmaiseni ilmoitti hyvinkin viralliseen sävyyn, että lauantai aamuna kello yhdeksä he lähtevät hakemaan kuutta kanaa ja yhtä kukkoa. Luostariruusu on istutettu kanalan ikkunan alle ja ensimmäiset lupaukset kevään puutarhasta ovat aluillaan.

Rapunpielustan ruukkupuutarha sentään kukoistaa ja kurpitsat kellastuvat syysauringossa

Koristekaalien violetit kidat kurottelevat nekin kohti viimeisiä auringonsäteitä. Puuvajan kattoa on korjattu ahkeraan tällä viikolla ja kattonäytöskin oli ja meni niin etten edes tiennyt kuin jälkikäteen siitä.

Trallalallaa - tänään posti toi sen - Tsuppiduppiduuu - ihkun verhokankaan keittiöön. Olen mykkänä, myyty, polvet notkuu ja heikottaa.

Miten kangas osaakaan olla niin sievä, suloinen ja viettelevä.

Mutta miten sitä voi olla niin vähän tarjolla. En saanut tilattua kangasta kuin 8m, eli jokaisesta pituudesta jää uupumaan noin 60cm. Ja jouduin tilaamaan kirkkaan punaista köynnöskangasta kunkin jatkopalaksi ja tietysti vielä joku ihku ihana nauha palojen liitoskohtaan. Olen suorastaan vähän täpinöissäni.

Ja mitä onkaan tämän päivän luukussa. Vintiltä löytyneet punaiset saapikkaat, komeine solkineen

Ja nyt vihdoin sain kaapattua kuvaan huutokaupasta hankkimamme gootilyhdyn. Vähän kuin olisi hautausmaan vampyyri kun keittiöstä puuttuu valot ja loimutellaan illat tämän lyhdyn turvin.

Aamu oli pitkästä aikaa hurjan ihana. Valoa tulvi ikkunoista yllin kyllin ja vanhat ovet näyttivät vallan hurmaavilta samoin kuin kaikki löytörojut mukaan lukien vanha matkalaukku, mikä on unohtunut viherkasvin taakse. Viikonvaihteessa on luvassa jälleen kerran maalausta ja huomenna ulkovajassakin on mitä ilmeisemmin kattopellit kohdallaan.

2 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ihanan ihanaa!! Mistä tilasit sen kankaan? Jossain muussa kaupassahan sitä ois voinu olla. Fabric.comin olit vissin ryöstäny miinukselle, kun siellä sitä oli varastossa -1 jaardia :)))

Tahtoo kanoja, tahtoo kanoja!!

Teillä on niin kaunista!

arleena kirjoitti...

Luulin, että ruotsalainen sisustusliike Room on painattanut omat kankaat, mutta taitaa ollakin englantilaista painatusta, vai ?
Sopii kansakoulun vanhaan ihanaan henkeen enemmänkuin hyvin.

Kanat siis tulevat, kuvaa niitä hetiorrella istumassa tännekin.

Rauhallisen seesteistä sisustusta ja oikea tunnelma.