sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Ruutukaava paisuu ja tiluset laajenee

Kahdenkymmenenneljän puun ruudukko on istutettu yhteistuumin. Vanhimmainenkin raahautui sairasvuoteelta mukaan katselemaan puiden istutusta. Jotenkin puutarhakipinä on myös noiden nuorimmaisten sieluissa. Nuorimmainen himoitsee paljon patsaita, vettä ja erikoisia kukkia ja vanhimmainen täysin nurmikotonta puutarhaa. Keittiön ikkunasta avautuu näkymä ruudukon keskikäytävälle.

Ja jotain tämän oloista havittelemme. Keskusympyröitä, runsautta, kulkureittejä, mutta ei näin paljoa hyötykasveja. Ei missään nimessä hyötykasvipaljoutta vaan ihania unelmia, kutkuttavia värejä, yllättäviä korkeuseroja ja viidakkoa, johon voi hetkellisesti kadota

Ja sitten vähän tämäntyylistä - timmejä linjoja, käytäviä, selkeitä alueita ja paljon jokaista sorttimenttiä.

Ja tässä muutama ihan muuteenvaan kuvanen. Komeasta palmusta, joka kotiutui eiliseltä ikean reissulta.

Ja auringossa kylpevä sauna.

1 kommentti:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Minuakin himottaisi tuollaiset laventelirivit. Viime talvena laventelit talvehtivat hyvin, mutta kasvatin silti hieman varmempaa iisoppia reunuksiin.

Mitä puita? Kirsikoita, muita?
Kyllä meilläkin on orastavaa puutarhakiinnostusta vaikka tyyppi ei ole vielä neljää. Tarttuuhan se kai :)

Joo, ensikesänä jos autoilen siellä päin niin aivan varmasti ilmaannun tiluksille. Viimekesänä navigaattorilta kyllä kysyin, että missä Jori? Se tiesi. Navigaattorini nimi on Keijo ja mistäköhän Keke mahtoi sinut tietää? Onkohan sillä ollut sun kanssa jotain peliä?

No, olisi tullut sen verran poikkeamaa pikkuisen koiran kanssa, että en malttanut seikkailla.